Снимка: БГНЕС
fallback

Брюксел тази сутрин отново осъмва под обсадата на тракторите на недоволни земеделци. Протестът е по повод на днешния европейски съвет на министрите на земеделието в ЕС.

Белгийските медии съобщават, че още преди зазоряване трактори са проникнали дори в историческия център на белгийската столица и са достигнали до площад "Гран плас", информира БТА.

🚨🌎 Meanwhile in Brussels

Farmers smash through Police Barricades to protest outside EU HQ & Agricultural summit today

Taking the fight to the EU’s doorstep - they are revolting against Climate Communism.

Support the Farmers unless you want to be chowing down on insect gruel pic.twitter.com/sws2hQX212

— Concerned Citizen (@BGatesIsaPyscho) February 26, 2024

Около 10:00 часа протестиращите запалиха клада от гуми, но тя бързо беше загасена от пожарникарите. На мястото на протеста има много жандармерия.

Земеделците имат разрешение да протестират пред основните сгради на институциите на ЕС по-късно днес. Движението в района е силно затруднено, като засега се съобщава за стотици трактори в града.

Firemen, with riot police, put out the tire fire made by protesting farmers next to the EU offices in Brussels pic.twitter.com/JB9be6eeLN

— Leo Cendrowicz (@LeoCendro) February 26, 2024

По време на протеста на земеделците през януари в белгийската столица протестираха фермери с около 1300 машини.

Земеделците отново настояват за облекчаване на правилата за тяхната работа.

Good morning from Brussels where farmers have once again taken to the streets to protest on the back of a meeting of EU agriculture ministers who are discussing ways to lighten farmers’ administrative load pic.twitter.com/B1dBljdIkz

— Natasha Foote (@NatashaFoote) February 26, 2024

Те се обявяват против двустранните търговски споразумения на ЕС и възразяват срещу сключването на подобна договореност с държавите от Меркосур - Аржентина, Бразилия, Парагвай и Уругвай.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

140

Анонимен

преди 6 месеца

В Холадния, странта коята ползва най-малко количество торове, най-малко количество вода, най-малкоколичество пестициди, им казаха, че тярбва да намалят торовете и пестицидите на 30%... Все едно, да кажа на някой, че трбява да е научи да живее с 400 калории на ден ... ще изкара 5 месеа и ще пукяса по много грозен начин, ако преди това не се самоубие (има доста самоубили се фермери - представи си - ти си 9-то поколение фермер и баш ти да изгубиш фермата, детоя я работиш от дете).

139

Анонимен

преди 6 месеца

"Абе тия протестиращи да не ги е пратил Путин ? То, че Украйна ще загуби войната е ясно, сега въпроса е какво ще става с Европейския съюз." - Пратха ги невъзможни изксквания, мислени от хора без ДЕН ТРУДОВ СТАЖ, които, ако са влизали някога вмагазин, да пазаруват сами (защото повярвай ми - има много такива, на които някои друг им купува и готви, защото тате е бил мултимилионер), може би са видели крава на опаковката на шоколад, ама на живо ...едва ли.

138

Анонимен

преди 6 месеца

Приеми факта, че българия доброволно се превърна в колония и посоката е само надолу и на доизживяване. Всичко младо и читаво се изнесе и продължава да се изнася, връщат ви брадатите булки - талибанки да ги издържате доживот и да опрашат някоя и друга наивна глу пачка. Младите ги дрогират и няма нито съпротива, нито обединено противопосравяне на поголовната деградация. Нивото на музика, предавания, култура е масово из про стачване. Бях наскоро и в провинцията е разруха.

fallback