Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Пълното унищожение на "Хамас" би означавало десетгодишна война" - заяви в Дубай френският президент Еманюел Макрон, който е обсъдил ситуацията в Газа по време на световната среща за климата.

"Подновяването на сраженията в ивицата Газа е много обезпокоителна тема, която обсъдихме в много разговори" - това е заявил френският президент Макрон на пресконференция след срещата за климата в Дубай, съобщи БНР.

Оттам той призова международната общност да удвои усилията, за да се постигне трайно прекратяване на огъня, да се освободят заложниците, които са още в плен на "Хамас", да се осигури нужната помощ на цивилното население в Газа и да се гарантира безопасността на Израел.

Макрон прикани Израел да уточни целите на тази война, като заяви, че "успешната борба с тероризма не се състои в системно и непрекъснато бомбардиране".

"Вярвате ли, че е възможно напълно унищожаване на "Хамас". Това би отнело 10 години", смята той.

След срещата френският президент ще отпътува за Катар, за да търси съдействие за освобождаването на останалите израелски заложници в Газа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

toti

преди 5 месеца

ТОЯ САМО СИ ПРАВИ РЕКЛАМА,А РЕАЛНО ЗА НИЩО БНЕ СТАВА И ФРАНЦУЗИТЕ ГО НАМРАЗИХА !!ДОРИ НИКОЙ НИКАДЕ НЕ ГО КАНИ,А САМ СЕ БУТА ПО МРЕЖИТЕ !!!

65

Диана

преди 5 месеца

До ххх Сигурно си прав - не е приятно цял живот да си вързан като дете за религията си /тя им наставлява всяка глътка въздух, а това предизвиква съответна несъзнателна реакция дори при децата, а камо ли при възрастните/..Но все пак им държи юздите в някакви рамки..Ако съдим по Израел /които са от същото тесто!/ на тях наистина им е нужно нещо такова, обаче..Бог си знае работата! Но евреите са неимоверно "***" - те не се учат изобщо от грешките си! Бият си главите в стените докато ги имат..

64

Диана

преди 5 месеца

До тъ.помер Наистина си избрал точно ника си - ***.тията ти е неизмерима като на всяко БСП и СИЕ, значи...Само и губя времето да ти обяснявам, но с две думи - нито мразя политиката, нито мразя БСП! Така че от анализите ти не остава нищо, съжалявам! Колкото за морала, сигурно съдиш по себе си, БСП- в противен случай би трябвало да ми посочиш кое точно в моите мнения е неморално, но такова нещо няма, разбира се-от общи приказки ми се повръща вече!Ти първо прочети Ад, значи..БСП ВЪН!

fallback