Снимка БГНЕС
fallback

Европейската комисия предлага удължаване на извънредни енергийни мерки, въведени по време на газовата криза в ЕС през миналата година, на фона на опасения, че цените на горивата все още могат да се окажат нестабилни тази зима.

ЕК каза, че "докато ситуацията на европейския енергиен пазар е по-сигурна, отколкото преди 12 месеца, Комисията предлага това удължаване за допълнително повишаване на сигурността на доставките на газ и укрепване на устойчивостта на пазара", съобщава "Файненшъл таймс", цитиран от БНР.

Мерките, подлежащи на споразумение от енергийните министри на ЕС през декември, включват таван на цената на газа, ако тя се повиши над 180 евро за мегаватчас, както и правила за управление на споделянето на доставките на газ между държавите членки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 5 месеца

Рептилите ще ни доведат до просешка тояга. Първо, след това до война.

17

Анонимен

преди 5 месеца

До ъхъ 19 - Тогава всичкото ни ТЕЦ, ще бългва на 105-6% от капацитета си, ще натрупат поне 4-5 млрд. лева печлаба, а Кокорчо пак ще им вземе парите и ще каже, че ще ги затваря, докато Денков ни лъже, как за 50 000 души в Стара Загора, ще се направи индустирална зона, която ще работи без ток.

16

ъхъ

преди 5 месеца

Атлантиците в цяла Европа ги очаква интересна зима. Особено ако стане и студено. Тогава ще е много интересна тази зима.

fallback