Снимка БГНЕС

България губи стотици милиони евро на година, защото не влиза в Шенген. Това заяви пред БНТ евродепутатът от Европейските консерватори и реформисти и съпредседател на ВМРО – Ангел Джамбазки.

"Докато не вземем някакви мерки ще ни държат там, където смятат, че ни е мястото. Тези, които се борят да влязат ще го направят. В това отношение българската политика е сгрешена, особено по отношение на мигрантите", каза той.

Според него нидерландският крайнодесен лидер Герт Вилдерс, който спечели парламентарните избори в страната, неговата партия и неговите съюзници вече поне 20 г. градят своята политическа кариера върху това, че не допускат мигранти, защото се възползва от социалния пакет на държавата, в която са.

"Разликата между политиците в Нидерландия и нашите колеги е, че там изборните обещания се спазват. Тяхната платформа години наред беше нулева миграция", уточни той.

"Европейският съюз е добър политически замисъл, тогава когато беше конструиран като общност на суверенни държави, които споделят общи ценности и общ пазар, като използват този общ пазар, за да живеят добре гражданите им", подчерта Джамбазки.

По думите му българският национализъм трябва да бъде фокусиран и обединен върху българските интереси и кауза.

"Когато сме разпилени се радват враговете. Около всякаква политическа сила може да има обединение, стига да има споделени общи политически идеи", коментира Ангел Джамбазки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase