Снимка: архив, БГНЕС

Правителството на Словакия реши да удължи граничните проверки с Унгария до 23 ноември, предаде ДПА. Проверките, въведени на 5 октомври, първоначално трябваше да приключат днес.

Кабинетът в Братислава обаче реагира след преминаването към предишни мерки, предприето от Чехия и Полша. В сряда и четвъртък двете съседни държави удължиха последователно граничните си проверки със Словакия до 22 ноември.

Още по темата
Новото словашко правителство, състоящо се от две социалдемократически и една националистическа партия, встъпи в длъжност преди седмица и обяви борбата с нелегалния трафик на мигранти за един от своите приоритети.

Словашкото правителство вчера взе решение и за допълнително финансиране от над 2 милиона евро (2,12 милиона долара) за удължаване на граничните проверки.

В понеделник кабинетът демонстрира своята решимост за гарантиране на сигурността на границата с мащабна акция с участието на стотици полицаи и допълнително разполагане на войници на границата с Унгария.

Опозицията и медиите разкритикуваха това като скъпоструваща демонстрация, тъй като не беше заловен нито един нелегален мигрант. (БТА, Петя Гергова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase