Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предупреди, че войната между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас" може да доведе до рязко увеличаване на броя на бежанците, насочващи се към Европа, като по този начин се повишава рискът от засилване на антимигрантските сили, задълбочаване на разделението и разпалване на напрежението между поддръжниците на Израел и тези на палестинците, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата
"Вижте, ако има повече трудности на регионално ниво, веднага ще имаме огромни трудности на европейска почва заради бежанците", заяви председателят на Европейския съвет.

"И знаем как това може да бъде използвано от някои политически сили в ЕС, за да бъдат подхранвани някои противоречия и за да има повече разделения в ЕС", каза Мишел, като изтъкна, че това може да увеличи поляризацията по един от най-спорните въпроси в много европейски страни.

"Знаем, че в нашите общества също има различни чувства и емоции сред нашите граждани", каза още Шарл Мишел.

Най-скорошните данни на ЕС, които датират от миналия месец, показват, че досега през годината в Европейския съюз са пристигнали 194 269 незаконни мигранти. В ЕС има сериозно разделение по въпроса как да се постъпва с новопристигналите. Част от страните, членуващи в блока, подкрепят инициативите на Брюксел, насочени към разпределяне на мигрантите между страните членки. Други страни от ЕС, като например Унгария и Полша, са против споделената отговорност за мигрантите.
(БТА, Симеон Томов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 6 месеца

Скована от излямисти Европа е длъжна да гледа фактите и смело да застане до Израел. Ако продължава де се прави на жертва на арабската дисинформация, тя ще е следващата колена, изнасилвана и горяна.

42

Анонимен

преди 6 месеца

Така е. Като години наред при ислямистки заплахи и атентати в Зап. Европа и Зап. свят си затваряхте очите,дори не назовавахте нападателите с истинските им имена. И какво ни предпазихте с това от наближаващия джихад върху тъпите ни и наивни християнски глави!? Даже сега има европейци,симпатизиращи на ислямисти и вие систематично ги галите с перце,за да не раздухвате конфликт и да си търгувате спокойно с шейховете. Дори ученията им не преследвате. Сега как ще ни опазите, не знам. Това иде към нас

41

Има добър пример

преди 6 месеца

Спомнете си какво предприе Япония след само един-единствен терористичен акт, осъществен там от мюсюлмани. Вече не е възможно нито да се изповядва мюсюлманска религия на територията на Япония, нито мюсюлманин да живее там. А терористичните дивотии в Европа колко са? Дали някой изобщо води такава статистика. руснаците са измислили добра формулировка за нежеланите гости изобщо: Чемодан - вокзал - и ...(откъдето е дошъл).

fallback