Снимка: БГНЕС
fallback

Кипър е готов да управлява евентуални бежански потоци от Близкия изток при разрастване на кризата в региона, заяви вътрешният министър на страната Константинос Йоану, цитиран от БНР.

Държавните служби имат възможност да се справят с пристигащи бежанци от района на конфликта в Близкия изток по същия начин и скорост, както направиха в случая с Украйна, при абсолютно зачитане на човешките права, каза той.

Кипър е най-близката страна-членка на Европейския съюз до Израел, както и до по-широката конфликтна зона, включваща Ливан и Сирия.

Кипър е на първо място в Европейския съюз по дял на депортираните нередовни мигранти - в периода от март до септември 97% от новопристигналите мигранти, чиито молби за защита са били отхвърлени, са били върнати в страните им, съобщи вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

наистина?

преди 6 месеца

Ами явно Кипър си търси белята. Или може би става въпрос за Северен (турския) Кипър? Ами ще декламират за звездите на Фамагуста известно време, а после ще се чудят как да ги натирят като Египет и Йордания, че Ливан откакто ги заселиха , от Швейцария в Близкия Изток се превърна в държава пигмей. Където са отишли само проблеми има с тях. Даже и по мюсюлмански не се разбраха.

9

Анонимен

преди 6 месеца

Точно па Кипър. Имах едни адски дебели . Те ще ми регулират живота, като не могат да си регулират теглото

8

Анонимен

преди 6 месеца

Какво значи да ги управлява, вероятно да ги насочват към нас ли?

fallback