Снимка: БГНЕС
fallback

Според отчета на Европейската прокуратура от създаването си досега, за две години институцията води около 200 разследвания в България, като очакваните щети се изчисляват на общо 492 милиона евро.

Най-много дела има за измами с европейски пари, дадени без обществени поръчки – общо 94 случая.

45 са случаите за престъпно използване на обществени поръчки. Има и 16 разследванията за корупция

Eдни от най-любопитните разследвания са за ремонта на жълтите павета и целия център на столицата, както и за пристанището във Варна, което е направено за яхтено вместо рибарско, предаде bTV.

Под погледа на Люксембург са и възможни измами за милиони евро по търговията с вредните емисии, свързвани с енергийния предприемач Христо Ковачки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Новоземска

преди 8 месеца

Майнната му на ЕС

22

Анонимен

преди 8 месеца

Демек, дали най-големия крадец не е държавата ?

21

Анонимен

преди 8 месеца

Всички очаквахме повече от ЕП. Но в България има и един фундаментален проблем - вкарахме в парламента откровени лъжци: ПП-ДБ. Вместо да се борят с корупцията, както ни заблудиха, те съдействат за нейното прикриване на национално ниво. Същевременно много месеци наред ЕП бе саботирана от делегираните български уж- прокурори. Офисът на ул. Раковски изобщо не тръгна. В НДК се преструват, че ЕП не съществува. Когато вкараш в НС откровени измамници като Христо Иванов, всичко е обречено на разруха.

fallback