Снимка: БГНЕС
fallback

Украйна може да използва парите, които ЕС й предоставя, за да закупи българските ядрени реактори. Това става ясно от изявлението на говорителя на Европейската комисия Ерик Мамер, предаде БГНЕС.

„Възможно е подпомагане от ЕС плюс регулация за Украйна като макрофинансова помощ, част от помощта за макроикономиката на Украйна. Това е част от предвидената помощ от ЕС за Украйна в размер на 1,5 млрд. евро целогодишна помощ“, каза официалният представител на Еврокомисията.

Oще по темата

Той посочи, че от Киев зависи как ще използва средствата.

„От самата Украйна зависи как ще използва тези пари, като тя би могла да ги използва и по линия на сътрудничеството с България в областта на ядрената енергия. Останалото зависи от двустранните въпроси между Украйна и България“, каза още Ерик Мамер.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 10 месеца

Демек пак ние ги плащаме европарите нали са за държавите от ЕС за болници училища и тн. не за Украйна ето къде е заровено купето пак без пари им излиза на укрите

69

Слепок

преди 10 месеца

Дрън, дрън, дрън... Зеления Миризлив Потник дойде да изнудва държавата ни - естествено дойде с протекциите на световния терорист САЩ. Ще му дадем запасите си от боеприпаси и оръжие, ще му произвеждаме боеприпаси и оръжие, ще му дадем и реакторите си. А пари ще видим колкото ще видим ония недоразумения F-16 които платихме скъпо и прескъпо но никога няма да видим. Ще ги "подарим" на *** под натиск на ... пак световния терорист САЩ. Айде, време е Путин да пуска "гъбените бомби".

68

Анонимен

преди 10 месеца

С всяка година цената на оборудването се качва. Инфлация. За 15 години колко е натрупаната инфлация и колко струва същото оборудване сега, руско или френско, американско? "Бързоногите ядрени спецове" трябва да знаят това. Питайте ги.

fallback