Снимка БГНЕС
fallback

Изпратихме двама кандидати за еврокомисари, след като и в писмото на Фон дер Лайен се искаше това.

Малко съм изненадан, че събитията се развиха толкова бързо. Това е номинация, оттук насетне има и още етапи.

Това обяви пред журналисти в Брюксел премиерът Николай Денков, съобщава БГНЕС.

"Г-жа Урсула фон дер Лайен в предварителни 5 минути, в които бяхме насаме каза, че е взела това решение. Това, което се разбрахме е, че официалното съобщение трябва да дойде от Европейската комисия", допълни премиерът.

Припомняме, че председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен съобщи, че одобрява Илиана Иванова от ГЕРБ-СДС за кандидат за следващ български еврокомисар.

На въпрос дали с ДПС ще намерят общ език в рамките на политическото семейство на либералите, той заяви, че там, където се срещат принципите, ще търсят общи действия. "В някои отношения има проблеми с върховенството на закона, но трябва да търсим как да продължим напред.

Oще по темата

Търси се взаимодействие в българския парламент - това е процес, който е труден, но съм оптимист, че можем да извървим този път заедно както в българския парламент, така и на европейско равнище.

"Правя всичко възможно да работим заедно с Мария Габриел, така че да стигнем до ротация. Има проблем, който е предимно в Народното събрание", посочи той.

Лидерите на страните от ЕС се събират в Брюксел за среща на върха, на която отново ще бъде обсъден европейският отговор на войната в Украйна и подкрепата за Киев. В срещата ще се включи украинският президент Володимир Зеленски.

България е представена от министър-председателя Николай Денков. Очаква в дневния ред на срещата на върха да бъдат и темите за миграцията, подобряването на европейската отбрана и сигурността в областта на икономиката.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 10 месеца

какво се правят на улави, пп за ЕС са никои, как да припознаят Лорер! Трябва да се доказват тепърва! ГЕРБ са стабилно в ЕНП!

24

Анонимен

преди 10 месеца

Е кво си изненадан, то е лесно да разбереш кой от двамата е жената и да избереш жената. Тоя е много зле.

23

Анонимен Буц

преди 10 месеца

Какво си изненадан?Толкова години плащаме от пачките в чекмеджето за ЕНП.

fallback