Снимка: БГНЕС
fallback

Европейската комисия очаква България отново да предложи жена за еврокомисар, съобщава БТА.

Прави чест на България, че досега е предлагала само жени за еврокомисари, заяви на пресконференция говорител на Комисията.

Той изрази увереност, че председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен, която по негови думи отдава голямо значение на равното разпределение на служителите на комисията по пол, ще очаква от българските власти кандидатури на жени.

Според говорителя Фон дер Лайен ще държи съотношението между мъжете и жените еврокомисари да остане непроменено.

"Процесът е политически и не мога да предположа как ще преминат предстоящите разговори", посочи говорителят на Комисията.

Той не можа да уточни дали ЕК вече е изпратила писмо до София с искане българските власти да представят нов кандидат за еврокомисар на мястото на вицепремиера Мария Габриел, която се оттегли от поста преди месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Анонимен

преди 10 месеца

Едно поне е сигурно - няма да е мъж.

78

ББ

преди 10 месеца

и Вебер...не манипулираш никого...камикадзе сър...да смениш гешев...с гешев за да пазиш ОПГ и капито им доган-борисов е примитивно...САЩ с 200 няма начин да минете...еСССР е на път да обяви война на Свободният свят и да влезе в орбитата на путин...Свободни хора сте!!!ВСВ останаха Кралството и...САЩ и ви хранеха...и оръжия ...и я спечелиха,дали Свободата на Народите която сега продавате евтино на "императори"...няма да се повтори!!!това виждаме ограбените!

77

ББ

преди 10 месеца

ограбените четем фактите...не пропагандата!Вебер превърна ОПГ в Герб...в партия подкрепяща уж еСССРдПС агенти на кгб...криещи се зад...етноси в бизнес ОПГ грабеща нечовешки,хората го виждат и жиеят с тези грабежи,но строяща руски потоци на путин с парите на еСССР данъкоплатците!завладяла Народа на България и не само!факти всеки можещ да чете може да ги провери!целта е налагане руско робство над Народите на Европа...обслужвано от кгб,щази,дс...наложени...заложени "администратори",еСССР е мъртав

fallback