Четири пъти премиер и един от най-богатите хора в Италия, Силвио Берлускони за първи път идва на власт през 1994 г. и ръководи четири правителства до 2011 г.

Бизнесменът си отиде на 86-годишна възраст след дълга битка с хронична левкемия. Той промени политическия пейзаж в Италия и създаде една от най-големите медийни компании в страната, пише Bulgaria ON AIR.

Партията на Берлускони "Форца Италия" е част от управляващата дясна коалиция и смъртта му може да дестабилизира управлението. За италианците Берлускони е сънародникът им, постигнал американската мечта.

Започва от най-ниското - обслужващ персонал на круизни кораби. А амбицията му го превръща в милиардер. Дълги години беше обственик на футболния "Милан", с който печели няколко пъти Шампионската лига. След това купува "Монца".

Небезизвестна е и връзката му с вдовицата на Илия Павлов - Дарина. "Любов завинаги!", написа тя в Instagram.  

"Ще отнеме време, за да преодолея шока от загубата. Любов завинаги! Благодарна съм, че беше в живота ми! Винаги ще останеш в сърцето ми, Силвио", гласи постът ѝ.

През 2012 г. Павлова призна за близката връзка помежду им в интервю за италианска медия, споделяйки, че се е запознала с Берлускони 8 години по-рано във Вашингтон.

Женен на два пъти, Берлускони има 5 деца, 17 внуци и един правнук. На 29 септември 2022 г. Силвио Берлускони навършва 86 години. В имението му в Аркоре годеницата му - 32-годишната Марта Фашина, събира всички членове на клана Берлускони и негови съратници на пищно парти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase