Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на Хърватия Зоран Миланович каза, че Хърватия не е напреднала достатъчно за десетте години, през които е член на Европейския съюз, съобщи хърватската национална телевизия ХРТ.

Президентът говори снощи в град Шибеник, където бе на посещение по повод Деня на Шибенишко-книнската жупания, предаде БТА.

"Моята равносметка за първите десет години на Хърватия в ЕС – без излишен ентусиазъм, моля", заяви Миланович по повод годишнината.

По думите му, механизмите за взимане на решения в ЕС не са демократични, политическата отговорност е по-малка отколкото в Хърватия, а по въпросите за мира и войната решения взимат хора, които не са били избирани, докато никой не пита за мнението на народа.

"Да приключим с илюзиите – живеем в сложен и несправедлив свят, в който не ни питат за големите решения, важно е да запазим самоуважението си", отбеляза Миланович.

Хърватският президент посочи, че в сравнение с останалите страни членки на ЕС, Хърватия използва най-малко европейските пари.

Днес Миланович ще участва в конференция в Загреб, посветена на 10-ата годишнина от присъединяването на страната към ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Емии,

преди 11 месеца

така е Зоране! Нормален е "напредъка" на колониите в ЕСССР, но можеше и да сте по-зле :) Справка - България!

34

На Мадуро Мадуро

преди 11 месеца

Когато либералджендърското слугинажство разбере, че богът на магията на съществуването Джо Кукуригомицинбайдънов е Руска пушка под прикритие от 1996 година насам, как ли ще се окъкате ..просто се чудя?

33

Анонимен

преди 11 месеца

Да приключим с илюзиите живеем в сложен и несправедлив свят, в който не ни питат за големите решения"//Че кои сте вие бре хървати, 3 млн. население, цоцкате от евросредствата пък и големите важни решиния трябва да ви питат.

fallback