Снимка: БГНЕС

Съветникът на ръководителя на украинската президентска канцелария Михайло Подоляк коментира снощната руска атака с ракети и дронове срещу Киев, като отбеляза, че по този начин Русия е поздравила китайския специален пратеник по евразийските въпроси в украинската столица, съобщи украинската агенция УНИАН, цитирана от БТА.

В своя публикация в "Туитър" Подоляк припомни, че тази нощ руснаците са изстреляли срещу Киев балистични и крилати ракети, както и ударни дронове. Съветникът определи нападението като осмия опит на "клана Путин" да атакува мащабно Киев в рамките на месец май.

Подоляк също така подчерта, че е време да се сложи край на руската агресия срещу Украйна, като на страната му се предоставят необходимите за това оръжия.

Още по темата
"Кинжално зануляване на Русия. Фалшива държава с много ненужни мобилизации и фиктивни хиперзвукови ракети. Време е да я спрем – трябват ни единствено снаряди, ракети с далечен обсег и авиация. И воля. И да спрем да вярваме на митовете Руската федерация", добави той.

Снощи Русия атакува Украйна с 18 ракети от различни типове с въздушно, морско и наземно базиране. Всички те бяха свалени от украинските военни, посочва УНИАН.

Новината, че Китай планира да изпрати специален правителствен представител в Украйна, бе съобщена след телефонен разговор между украинския и китайския лидер на 26 април. Това беше първият им разговор след началото на пълномащабната руска инвазия. Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че разговорът е бил "дълъг и съдържателен" и че са обсъдили постигането на мир в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase