Снимка: БГНЕС

Организаторите на песенния конкурс "Евровизия" отказаха заявката на президента на Украйна Володимир Зеленски да направи видеообръщение по време на финала на музикалния конкурс. Европейският съюз за радио и телевизия, който управлява конкурса, заяви, че участието на Зеленски би нарушило неполитическия характер на събитието, предава Асошиейтед Прес.

Офисът на Президента на Украйна заяви, че не е имало искане от Володимир Зеленски да произнесе реч на конкурса за песен на "Евровизия", както беше съобщено от британските медии.

Още по темата
"Информацията на Times не е вярна. Канцеларията на президента на Украйна не се е обръщала към организаторите на конкурса за песен на "Евровизия" с предложение за онлайн изявление на Володимир Зеленски по време на финала или на друг етап от конкурса", това написа във "Фейсбук" Сергей Никифоров, говорител на украинския президент.

Припомняме, че именно Украйна спечели миналогодишния конкурс, но заради войната бе решено тазгодишното издание на конкурса да се проведе във Великобритания, която завърши втора. България не участва в настоящото издание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase