Снимка БГНЕС

Председателят на Народното събрание Росен Желязков е поканил на посещение у нас председателката на Европейския парламент Роберта Мецола. Тя се съгласила, но с условието да имаме парламент.

Желязков участва в среща в НС с българските евродепутати за влизането ни в Шенген, еврозоната и ролята на страната ни в Европейския съюз. На нея присъства и евродепутатът от ДПС и "Обнови Европа" Илхан Кючюк, който предложи на Желязков да покани Мецола у нас.

"Тя се проявява все по-усилено като един от новите лидери, които прави промени в общественото разбиране за Европа. Самото ѝ присъствие, разбира се подплатено с дебати с народните представители, би дало добра дълбочина на нашето разбиране като парламент за ролята на България в европейските институции", каза Кючюк.

Оказа се, че Желязков вече го е направил - по време на срещата им в Прага през април.

"Тя беше свързана с обстоятелството, че от българското председателство насам, председателят на Европейския парламент не е идвал. А дори и това не го считаме като посещение на председател на парламента, тъй като то беше част от програмата и календара на самото председателство", каза Желязков.

"На тази покана госпожа Мецола каза "С удоволствие", но разбира се, уговорката е, ако има парламент", обясни още Желязков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase