Снимка: БГНЕС
fallback

Германия има за цел да купи 18 танка Leopard 2 за 525 милиона евро, за да замени бойните машини, дадени на Украйна, информира "Ройтерс".

Общата цена, включително опцията за закупуване на още 105 танка, ще възлезе на близо 2,9 милиарда евро. Бюджетната комисия на германския парламент се очаква да подпише сделката в края на май.

Oще по темата
Германия достави 18 танка Leopard 2 на Украйна след руската инвазия миналата година и заяви, че възнамерява да запълни празнината с нови танкове възможно най-скоро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Zoo

преди 11 месеца

Следващият танк на Германия трябва да бъде наречен ,,Проскубана домашна котка" 3.Ще бъде символ на сегашното състояние на Бундесвера.

61

Анонимен

преди 11 месеца

Украинските батареи са на 80 км от Луганск. Поразили са казарми на окупаторите с украински балистични ракети ГРОМ 2, а не с натовски ЩОРМ ШЕДОУ, които са с обсег 300 км и ще бъдат използвани върху Керченския мост и казарми на окупаторите в Крим. В Луганск са били зетят на Шойгу, Алексей Столяров и членът на ГосДума и Единна Россия, Виктор Водолацки. Последният се шлял безцелно из руините и на главата му пада тухла, което той представил като рана от артилерийски обстрел.

60

Конфуций

преди 11 месеца

Танкът е отживелица, както и бойните самолети. Бъдещето е на дронове - летящи, пълзящи и плуващи. Това с купуването на леопардите е пиар акция да накарат съседите си и те да се наредят на опашка за немски танкове. Някой хора се учат бавно а някои не се учат изобщо.

fallback