Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Румъния очаква да влезе в Шенген през тази година. Това обяви румънският министър на вътрешните работи Лучиан Боде, съобщи Romania Insider.

Днес румънският дипломат обяви, че очаква подкрепата на Хърватия по темата. Обясни, че се надява, че вътрешните въпроси, които някои страни използват за оправдание, за да спрат страната, няма да бъдат разглеждани като реален аргумент.

Oще по темата

Румънското правителство не смята да толерира повече откази за прием. Румъния и България очакваха да влязат в общото пространство в началото на тази година.

Те бяха спрени от позицията на Австрия и Нидерландия. Румънското правителство настоява, че двете страни отговарят на всички условия.

За това и очаква пътят към Шенген да бъде отворен. ЕС подкрепи тази идея.

Европейски представители продължават преговорите със страните, които трябва да разрешат разширяването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 година

А какво става с България по въпроса с Шенген и еврозоната? Не ЕС, а наш'то (служебно) правителство реши, че още не сме били готови и то се отлага за неопределено време. Е като пращаме такива сигнали към Европа, те пък няма да се разбързат да ни приемат...

13

Анонимен

преди 1 година

Още румънците направиха нещо, което ние трябваше много отдавна да направим, ама изпуснахме момента. Завряха по затворите абсолютно всички сътрудници на режима на Чаушеску. Конфискуваха вили, яхти, лимузини. Конфискуваха им всичките откраднати пари - в затвора не им трябват. Но още имат много голяма корупция в полицията и с нея не могат да се справят.

12

Анонимен

преди 1 година

Подигравахме се на румънците, ама вижте как дръпнаха напред. Докато ние тука караме европейски трошки, те си въстановиха заводите на Дачия. И какво правят - връщаш си ръждивата бракма, получаваш чисто нова Дачия (то си е Рено вътре) с огромно намаление и остатъка го плащаш без никакви лихви. Има още разни безумия от времето на Чаушеско като 15-18 етажни блокове без баня и тоалетна в апартаментите. Сериозно - все едно си в гигантско общежитие. Обща баня, обща тоалетна и обща кухня на етаж.

fallback