Снимка: БГНЕС
fallback

Държавното посещение на британския крал Чарлз III във Франция, планирано за тази неделя, беше отложено, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на Елисейския дворец.

Причината е, че социалните вълнения във връзка с промените относно пенсионната система на френския президент Еманюел Макрон прераснаха в изблици на насилие в Париж и други градове в страната.

Елисейският дворец съобщи, че е взето съвместно решение от правителствата на Великобритания и Франция, след като френските синдикати призоваха за още един ден на национални стачки и протести по време на посещението на краля.

Oще по темата
Отлагането на визитата ще бъде срамно за Макрон, който се надяваше посещението на монарха да отбележи символична стъпка в усилията на двете страни да обърнат нова страница след години на влошени отношения вследствие на Брекзит.

Крал Чарлз трябваше да пътува първо до Франция за три дни, след което да продължи към Германия - маршрут, който беше разглеждан като победа за френския лидер, който на практика се опитваше да се позиционира като лидер на Европа.

"Посещението ще бъде препрограмирано възможно най-скоро", уверяват от Елисейския дворец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

баба мара

преди 1 година

да няма изложба на му-мии в париж

10

Ъхъ

преди 1 година

Ако Микронъ види Камила шъ лудне по нея! Затова са отменили посещението! -))))

9

Анонимен

преди 1 година

Урсула да отиде на посещение във Франция. Да и се порадват хората, манете го тоя Чарлз.

fallback