Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Европейските представители се договориха да подкрепят обновяване на единния пазар, съобщи EuObserver.

Идеята е да се гарантира, че групата може да се конкурира с Китай и САЩ. Темата се обсъжда през последните седмици.

Това е важно, след като американската администрация обяви мащабни субсидии за зелени инициативи. Те се отнасят основно за продукти, произведени в САЩ, което постави въпроса за възможно изтегляне към страната на европейски предприятия.

Oще по темата
Търси се вариант, който да гарантира, че европейският пазар може да е конкурентен и в областта на услугите. Премиерът на Нидерландия обяви, че е много важно да се намали бюрокрацията и да се извадят всички позитиви.

Марк Рюте смята, че единният пазар е основен, за това неговата страна да е сред водещите по благосъстояние. Идеята е да се намали регулирането и бюрокрацията, което може да стане чрез бързо издаване на разрешителни в определени сфери.

Разглежда се и улеснения достъп до инвестиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Бай Дрън

преди 1 година

Интересно ми е, без евтина енергия как ще се конкурираме с Китай и САЩ. Хайде, робски труд ще се намери в държави като България и Македония. Ама евтина енергия откъде? Виждате, как скочи малко тока и въпреки подпомагането от държавите, обяснението за скока на цените не точно в скъпата енергия. Със зелена енергия конкуренция не се прави. Още повече, че реално монополист там е Китай, от който зависи колко зелени мощности може да направим.

29

Дедо Мъде

преди 1 година

Ошушкаха, ни ДЪРЖАВАТА, и са нагли сега да ни, се подиграват, че сме бедни, и трябва да мълчим, и да им бъдем чираци, и роби!!!

28

пияница мистик

преди 1 година

До ЕВРО ИЗ V PATEНЯЦИ === В Китай, Япония и Южна Корея, по-слабо застъпено и в Европа (но го има) се изпозлва човешката урина и фекалии за производство на тор, защото се оказало, че човешките екскременти и урина са най-богатата на елементи тор. Изсушават се в някакви специални машини, правят ги на прах и торят с тях земята. Така че като хапнеш домат внос, дето фермера си е обработвал земята с такава тор, пак ядеш *** :))) Не си ли чувал, че най-вкусните смокини растат около дворните нyжници

fallback