Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Придобиването на новопостроено жилище в Гърция се превръща в мечта, съобщи Катимерини.

Това е реалност основно за повечето гръцки граждани. Дължи се на голямото повишение на стойността на имотите.

Наблюдават се нарастващи разходи за строителство и поскъпване на земята. Само за пет години стойността на жилищата се е повишила с над седемдесет процента.

Oще по темата

Това води го връх в инвестициите в недвижими имоти. Близо два милиарда евро са били налети в местния пазар.

В момента средната стойност на един имот се движи между 3500 и 4500 евро на квадратен метър. До преди пет години тази стойност достигаше между 2000 и 2500 на квадратен метър.

Правителството търси вариант за решаването на достъпа на гражданите до домове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Лаврак

преди 1 година

Всъшност истината е някаде посредата, новото строитилство е много по скъпо ( задължително се плаща 24% данък ) и има голямо значение квартала а също и населеното място, гледка и множество други фактори. Столицата Атина има много скъпи райони, в Солун най скъпо е в Панорама и Каламаря но, има и хубави квартали с наистина по ниски цени от София и може да се намери жилище и за доста под 1000 Е на кв. разбира се ще е за основен ремонт.

27

Възмотена

преди 1 година

Защо пишете глупости пак да питам. Искате да оправдаете безумните цени в БГ с тази статия? Тристаен апартамент е по-евтин в Солун от София. проверете пазара и средното възнагравение преди да пишете тъпотии.

26

ДЯДО КОЛЕДА

преди 1 година

В БЪлгария да Купуват домове.. Сеимичния РИСК Е стотици пъти по НИСЪК..ЦЕНИТЕ ДОСТЪПНИ ЗА ВСЕКИ ..РЕКЛАМИРАЙТЕ И В УКРАЙНА> ТАМ СА НАШИ БРАТЯ СЛАВЯНИ БЪЛГАРО ПРАВОСЛАВНИ..

fallback