Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Възможно е отварянето на еврофондовете за Унгария да бъде отложено допълнително, съобщи Блумбърг.

Това призна главният преговарящ с ЕС за страната. Според Тибор Наврачич е възможно през следващите седмици да бъдат приети нови съдебни реформи в Унгария. Това е станало след разговори с европейски дипломати.

ЕС ще отпусне средства за страната, когато се гарантира върховенството на закона и спиране на влиянието на правителството над правосъдието.

Европейски представители настояват за гарантиране на съдебната независимост в страната.

Oще по темата
Това трябва да стане скоро, за да получи страната нужните средства.

Унгарското министерство на правосъдието поддържа постоянен диалог с европейските дипломати. Очакванията са всички теми да бъдат решени до лятото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

До 1

преди 1 година

Ако брани интересите на страната си, обича рублите, но ако ги предаде, не обича долари.

5

Анонимен

преди 1 година

Не си прав 5 ти! Явно и Молдовските граждани имат "топки" след като открито казаха,че Желаят да са към Русия! А също и новият Словашки президент,който открито каза,че "политиката" на ЕС е погрешна спрямо Русия! И че с оръжие мир Не се постига! Мисля че ЕС ще си извади правилните "изводи" !Гаранция,че тепърва ще се Противопоставят и други "членки" на ЕС! Сега е момента! После може и да е късно за нашата Стара Европа!-:(

4

българин

преди 1 година

Нормално е това което се случва на Унгария! Този мъж Орбан има топки! Топки с които да оспориш правотата си и грешките на ЕС казани право в очите!-:) Ама кой освен него,каза в Очите на Брюкселските "чиновници" че са на погрешен път? Никой друг! Унгарците си бяха прекалено демократични и по времето на СССР!Силна и спокойно изразяваща мнението си нация! И Поляците уж бяха "освободени" но не съвсем днес! Ту ги е страх от Русия,Ту искат парчета земя от Украйна!Ще има и други против ЕС и НАТО!-:)

fallback