Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Впечатлението, което имат някои в Австрия от България и Румъния, не е правилно. Това обяви кметът на Тимишоара Доминик Фриц пред БТА.

Днес се открива периодът, в който градът ще е европейска столица на културата. Планирани са големи концерти и фестивали.

Oще по темата
Очаква се и появата на българина Филип Симеонов. Артистът е един от най-известните кларинетисти у нас.

Припомня се, че един от много обичаните кметове на Тимишоара е бил българин. Това е Карол Телбис и е управлявал града три десетилетия.

"Смятам, че трябва да надигнем глас, когато се взимат решения и да покажем, че не сме европейски граждани втора ръка.  Трябва да настояваме за това", обясни Фриц.

И добави, че България и Румъния имат своето място в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 1 година

Не сме втора ръка хора - трета, четвърта ръка сме! Това е заради част от злодеите, които ограбиха построеното от три български поколения и сринаха България до страна от третия свят.

76

Bongo Bongo

преди 1 година

Нямаше да сочат с пръст, ако не видях в Европа, че имат грижа за хората грииижааа!!!! Далече сте!!!!! Много.....Африка има супер стриктна политика за запазване на собствените си ресурси като дървен материал. Европа трябва да се учи от тях.А Тея сийгани, ония мангъйли, Тея църнъйе, обаче шлинк в чужбина и жените пиу нещо екзотика раиш да удари, връщат се ууу... Чоанката му чирненка...И те викат сийгане уу мамгале, айде пак там шлинк джампаец... Ей смешки пишман ПАТРЕОТЕ

75

Еее

преди 1 година

Тоя явно не е ходил в Западна Европа или се прави на ощипан,само като погледнеш инфраструктурата на двете "европейки" държави и не втора,ами трета ръка АФРИКАНЦИ.

fallback