Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Държавният департамент на САЩ одобри потенциална продажба на ракети с далечен обсег на действие на Полша в сделка на стойност до 10 млрд. долара, съобщи Пентагонът, предаде Ройтерс.

Продажбата се осъществява в момент, когато Киев похвали произведените от САЩ мобилни ракетни системи  „Хаймарс“(HIMARS) за успехите им на бойното поле, като например унищожаването на руските складове и командни пунктове.

Пакетът включва 18 пускови установки „Хаймарс“, 45  ракети от армейската тактическа ракетна система (ATACMS), които са с обсег 297 км и повече от 1000 управляеми ракети за системите за залпов огън (GMLRS).

СОЩ отхвърлиха исканията на Украйна за ракети ATACMS, припомня Ройтерс. В тази връзка агенцията посочва, че Полша няма да може да прехвърли никакви такива ракети на Украйна без одобрението на САЩ.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Полски фермер

преди 1 година

Надявам се с тия хаймарси да защитим територията си и живота на колегите фермери от "случайните" украйнски ракети ........ Господ да ни пази. Тия Укри докато победят Рашистанците ще затрият половината Европа .

72

Щерю

преди 1 година

Така се съживява икономиката на САЩ - с войни и продажби на оръжия за милиарди долари...

71

Бачо Киро

преди 1 година

Защо Украйна не си поръча американски танкове и самолети като България? Плаща и чака 5-10 години? Или ние сме слаба ракия?

fallback