Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Голям брой американски граждани се местят в Европа, заради поскъпващите жилища в страната, съобщи Блумбърг.

Италия, Португалия, Испания, Гърция и Франция са сред предпочитаните от тях дестинации. Има голям интерес от американци, желаещи да се преместят в Гърция.

Заявките за това са нараснали значително. Търсенето на домове от американци в Италия и Франция достига най-високи нива от три години.

Пенсионери и заможни хора са сред основните купувачи на домове в Европа.

Oще по темата
Сега обаче Европа привлича и представители на средната класа.

Това се дължи на достъпните жилища в малките европейски градове и шансът за дистанционна работа. Много млади хора не могат да си позволят жилище в американски град.

Това ги кара да изберат домове в Европа, където могат да живеят комфортно с доходите от дистанционна работа в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Балонджията

преди 1 година

Сега цените ще паднааат,. Дойдат ли американците, ще предявят огромните си претенции и ще свалят ценитееее, ще видите вие!

23

Анонимен

преди 1 година

Ужас, вкички искат в прекрасната Европа. Англичани, американци, бежанци, украинци всички се намърдват и вкатиляват живота на хората които са си родени там. Ледостта за печалбарство от сащ е най-големия бич за света. Всеки иска да управлява едни голями пари все едно ще е 1000 г. на този свят, а реално всеки е за малко, най-много 80-100 г.

22

Анонимен

преди 1 година

Европа е залята с испанска, холандска и турска храна. България е залята от нетолерантни политици. Неспособни да постигнат споразумения за благото на икономическата стабилност и притегателността на България. За да остават младите в България и да постъпват инвестиции.

fallback