Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Днес във Франция е обявена нова поредица от протести за спирането на пенсионната реформа на правителството, съобщи Фигаро.

Очакват се промени в работата на летищата. Съобщава се, че са отменени една пета от полетите към летище Орли край Париж.

Очакват се и закъснения на полети.

Oще по темата
Отменени са и влакови пътувания между Франция и Германия.

Очаква се в протеста да се включат представители на различни сфери от френската икономика.  На последните протести участваха близо един милион души.

Френското правителство опитва да повиши минималната пенсионна възраст с две години. От кабинета настояват, че ако промяната не бъде въведена, скоро страната може да има финансови трудности.

Много представители на опозицията и професионалните групи настояват плановете да бъдат променени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Prеебан

преди 1 година

Да живей рЕВОЛЮЦИЯта, Хуманизма става новото модерно течение по света.. За жалост ще бъде яхнато отново от шейтанИтЕ и поредното проглеждане ще иде в канала.

23

Африканците

преди 1 година

са на протест . Ако е пътувал някой през летище Шарл Де Гол и е видял там бял човек, значи тва е било 60те години. у европа днеска е друго, у франция най-много

22

Да

преди 1 година

Kaто избираха макрон, то не бяха сълзи на радост, то не бяха чувства, ей ви го макрон. Той е се пенсионира с 20-30 хиляди пенсия след 2-3 години и офис, охрана, секретарки. А другите да работят до 80 години.

fallback