Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Франция е изправена днес пред поредния ден на транспортен хаос поради нова общонационална стачка срещу планираната пенсионна реформа в страната, предава Асошиейтед прес.

Oще по темата
Френските железници препоръчаха на жителите на страната да си останат по домовете, тъй като голяма част от регионалните влакове няма да се движат. Прекъсванията започнаха още снощи, но не засягат високоскоростните влакове "Юростар" и "Талис", свързващи Франция с Белгия, Нидерландия и Великобритания.

Тежко засегнато е движението в Париж и региона, проблеми има и по вътрешните високоскоростни линии, както и по линията "Лирия" с Швейцария, посочват от Ес Ен Се Еф (SNCF).

Правителството засега не смята да отстъпва от плановете си да повиши пенсионната възраст от 62 на 64 години, а синдикатите планират нови протести. Премиерът Елизабет Борн настоя през уикенда, че намеренията на правителството вече "не подлежат на преговори", а опозицията в парламента и синдикатите ще се опитат да докажат, че тя греши.

Законопроектът вчера влезе за обсъждане в парламентарна комисия, а на 6 февруари трябва да бъде обсъден в пленарна зала. Противниците му са внесли 7000 предложения за поправки, което допълнително ще затрудни приемането му.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 година

Ще работите цял живот, и ще ядете буболечки! Това е плонът на "правителствата"! Чакай, какво е всъщност правителството? На кого служи? Чии интереси трябва да следва? Това правителства ли са, или робовладелци?

17

Анонимен

преди 1 година

Дали пък само против пенсионната реформа протестират, или има и друго?

16

Анонимен

преди 1 година

За сор о соидните тр оляци тука не е ли отново Путин крив, че европейците почнаха да се събуждат от дългия си сън?

fallback