Снимка: БГНЕС

Германското правителство току-що потвърди, че решението за изпращане на 14 танка Leopard в Украйна е обявено от канцлера Шолц на заседание на кабинета тази сутрин.

Германия също ще одобри износа на Leopard от трети страни.

Коментирайки решението Германия да изпрати танкове в Украйна, германският канцлер Олаф Шолц заяви: "То следва нашата добре позната линия на подкрепа на Украйна според нашите възможности."

"Ние действаме по тясно координиран начин в международен план", коментира той.

Шолц добави, че целта е бързо да се създадат два батальона с танкове Leopard 2 за Украйна, като добави, че Германия като първа стъпка ще предостави 14 танка Leopard 2 от военни запаси.

Обучението на украинските войски в Германия ще започне скоро и Германия също ще осигури логистика и боеприпаси, добави той.

Германия ще издаде съответните разрешителни за трансфер на страни партньори, които искат бързо да доставят танкове Leopard 2 от своите складове в Украйна, се казва в съобщението.

Коментари Напиши коментар

347

Анонимен

преди 2 месеца

Този и негови съпартийци от социалдемократическата партия през 2021- ва на новогодишно парти са упоявали и насилвали 9 жени . Затова се разбра януари 2022 - ра година и се разследваше . Нищо не се каза от тогава.Дали американците нямат някое видео материалче с хер Шолци и затова така да си смени позицията за танкчетата ??? Бойко и него така го смениха с "Мата Хари " (записите които са били от 2018 когато поехме председателството на ЕС) май защото не му се даваше на Зеления помощ за бъдещата войничка!

346

Село Прохоровка

преди 2 месеца

Бабе, не се притеснявайте. През 1943г. ние с нашите Т 34 се справихме с хиляди Тигри и Пантери....Та сега със стотина Леопарда ли няма да се справим !

345

Анонимен

преди 2 месеца

рашата си заминава