Снимка: БГНЕС

Ева Кайли, която бе отстранена от длъжността заместник-председателка на Европейския парламент на фона на разследване за корупция, в която е замесен Катар, ще остане в ареста, предаде днес Ройтерс, като се позова на белгийската федерална прокуратура.

"В заповедта си от тази сутрин досъдебното производство потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" на Е.К. (Ева Кайли). Ако тя обжалва това решение в срок от 24 часа, ще може да се яви пред наказателен състав на апелативния съд в Брюксел в рамките на 15 дни", се казва в изявление.

Гръцката евродепутатка Ева Кайли беше обвинена в приемане на подкупи от Катар в един от най-големите корупционни скандали в Брюксел. Кайли отрече да е извършила каквото и да е нарушение и заяви по-рано чрез адвоката си, че е невинна, припомня агенцията.

Скандалът, който е най-големият, разтърсил политиката на Европейския Съюз от десетилетия, се базира на подозренията, че Катар и Мароко са подкупвали политици, парламентарни сътрудници и неправителствени организации, за да оказват влияние върху решенията на Европарламента.

Катар многократно заяви, че няма никакво участие в корупционния скандал в ЕС. Мароко се оплака от "съдебен тормоз" след като разследването за даване на подкупи започна./Десислава Николова, БТА/


 

Коментари Напиши коментар

8

kolio

преди 1 месец

Язък за котито!!

7

Хачо

преди 1 месец

Значи сега бая ще я дупчат в задния двор!

6

За

преди 1 месец

"уж" кацането на Луната бяха изхарчени 200 000 000 000 долара, а за Световното Пътвенство по Футбол - 250 000 000 000 евро. Ей така само за сравнение...