Снимка: БГНЕС

Украйна е задържала седем души, заподозрени в предаване на координати на руските сили за удари в Днепропетровска област в Украйна, където наскоро бяха убити десетки цивилни при ракетна атака, съобщава "Франс прес".

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) посочи, че е извършила многоетапна операция за разкриване на активна мрежа на руското военно разузнаване, в резултат на която са били задържани "седем руски агенти".

"Задържаните са дали на руснаците координати на обекти от критичната инфраструктура, включително на енергийни съоръжения", допълват от СБУ, без да уточняват дали задържаните са руснаци или украинци.

Още по темата
От няколко месеца руските сили атакуват украинската енергийна инфраструктура в поредица от въздушни удари, които причиниха прекъсване на водоснабдяването, отоплението и електричеството на милиони души и предизвикаха спирания на тока.

В момента се проверява информация за евентуално участие на задържаните в руския ракетен удар по жилищна сграда в Днипро на 14 януари 2023 г., посочват от СБУ.

Миналата седмица руска ракета разруши стената на жилищна сграда в Днипро - областният град на Днепропетровска област, като при атаката загинаха десетки цивилни.

СБУ публикува видео към изявлението си, на което се виждат маскирани и тежко въоръжени украински агенти, които извършват арести в няколко жилища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase