Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Нараства недостигът на персонал в Германия, съобщи РТЛ.

Броят на свободните позиции е достигнал два милиона, показва проучване, публикувано от работодателски организации в страната.

Анкетирани са над двадесет хиляди германски компании, половината от тях имат трудности при запълването на работните места.

Това важи за основни сфери в икономиката. Това важи особено за машиностроенето и автомобилостроенето.

Oще по темата

Особено се търси квалифициран персонал. Предлагат се няколко решения като подобрен баланс между личния и професионалния живот на служителите, намаляване на бюрокрацията и привличане на възрастните хора.

Работи се с правителството за намирането на подходящи решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 1 година

За 8 годишния ми стаж в Германия, ги видях тези немци, лъжат, мамят и се гаврят с чужденците за без пари, отделно от колегите ми също немци, само слушах колко сме били *** ние българите,неспособни, а те разбираш ли са висша класа с големи познания. Само слушах как немския ми не бил добър и т.н. Сега другата тема, разходите за живот, квартири, храни, ток ,вода и парно нараснаха в пъти и сега какво ще правим с мизерните ни евро заплатки.

45

Тука има тука нема

преди 1 година

Ааа,искат още будали да им работят без пари!!!Хора има бол,но искат да им работим без пари до припадък.Гледат на нас като на жалки същества от Тамбукту.Дайте пари на хората и те ще ви работят съвестно,а не внасяйте още нещастници.Разочарованието е пълно,а само не разбиращи политици,бюрокрация,мързел и грандомания.Накрая разбрах защо патката и овцата са им свещенни животни

44

Колев

преди 1 година

Пълни глуипости, търсят се хамали да бачка за малко пари

fallback