Снимка: БГНЕС
fallback

В Италия в новогодишната нощ 180 души бяха ранени от фойерверки, от които 48 бяха хоспитализирани, съобщиха властите, на които се позовават местни и чужди медии. През миналата година ранените са по-малко - 124 души. Сериозно се е увеличил и делът на засегнатите непълнолетни - от 20 на 50.

Редица тежки инциденти са регистрирани в южните райони на страната, където празненствата традиционно са с по-масови. В Таранто 10-годишно момче загуби китката си поради експлозия на петарда. В Лече 80-годишен мъж е хоспитализиран в тежко състояние, след като петарда избухна твърде близо до главата му, причинявайки кръвоизлив. В и около Неапол, където фойерверките са издигнати в култ, са ранени 16 души, включително две деца с наранявания на очите, съобщава БГНЕС.

Италианските пожарникари трябваше да реагират на 646 сигнали за пожари, възникнали в резултат на бурни празненства. В новогодишната нощ през 2022 г. имало 558 сигнала. Освен това служителите на реда са арестували 35 души за различни нарушения.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 година

Така се борят лицемерите с промените на климата. В София били забранили фекалиите вместо да забранят продажбата . Но, всичко е пари и рушвети.

15

Анонимен

преди 1 година

Отдавна тези глупости трябваше да се забранят. По света фоервергите се правят от общините. В Будапеща има заря един час, но не се прави от жителите, а всичко е контролирано от хора които разбират.

14

Анонимен

преди 1 година

Пиратките на Путин за Нова година раниха по-малко хора в Украйна.

fallback