Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Отдавна сме изпълнили техническите условия за приемане в Шенген. Решението на ЕС да останем извън зоната е обидно и унизително като към държава втора ръка и хора втора ръка. От друга страна трябва много внимателно да се слушаме това, което ни казват като бележки – най-вече миграцията.

Това коментира пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя бе категорична, че решението е „политическа присъда“.

Oще по темата

Нинова посочи, че още няма резултат от проверката, която БСП е инициирала за строителството на оградата по границата. Тя поискa бюджет за граничните полицаи, средства за облекло и укрепване на оградата. По темата за съставяне на правителство лидерът на БСП посочи, че никога не са имали намерение за съставяне на правителство с първия мандат.

Тя отново настоя служебният кабинет да внесе бюджет за 2023 година, в който да предвиди: бройки за гранични полицаи, заплати за тези полицаи, средства за облекло, всичко, което им е необходимо.

Относно срещата с ГЕРБ за сформиране на кабинет тя обясни: "Отидохме на срещата с проф. Габровски от уважение към него и да му кажем, че няма да го подкрепим. Той в този момент олицетворява ГЕРБ и политиката на ГЕРБ, ние поне от 10 години се борим с модела на управление на ГЕРБ, така че няма как да направим този компромис независимо кой застава начело".

Нинова призна, че отново има натиск върху нея относно приемането на Истанбулската конвенция в България и уточни, че "този път е по-силен" поради това, че не признава третия пол.

От ПЕС са й изпратили писмо, че трябва да преодолеем законодателните бариери, да приемем всички необходими мерки и че правната рамка не може да бъде извинение за неприемане на джендър политиката.

На практика искат от нас да се противопставим на решението на КС, че нашите закони нямат никакво значение и трябва да приемем Истанбулската ковенция. "Ще приемете трети пол, ще приемете джендър идеологията в училища", изреди Нинова и отсече: "Няма как това да стане!".

Всичко, което касае насилие над жени и деца, е направено, уточни още лидерът на БСП.

И допълни, че е получила писмо и от новия председател на ПЕС - г-н Льовен, в същия дух. ПЕС били обезпокоени от БСП, че защитава традиционното семейство.

"Не закачайте децата, обръщам се към всички български граждани: "Пазете си децата", завърши Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Пази Боже и варди!

преди 1 година

Нинова: Ние поне от 10 години се борим с модела на управление на ГЕРБ! Как може да си толкова цинична?!

90

Анонимен

преди 1 година

каквито ни "политиците" такова и отношението към нас !

89

Augusto Pinochet

преди 1 година

НИНОВА НЕ Е ВТОРА РЪКА, ТЯ ДОРИ ВЕЧЕ И ЗА ПОСЛЕДНА *** НЕ СТАВА

fallback