Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Жителите на големите градове в Германия са намалели през 2021 г. с най-бърз темп от 1994 г., според демографско проучване.

Броят на хората, преместили се да живеят в по-малки градове или в села, се е увеличил с 1,8 на сто спрямо 2019 г., сочат данни на Федералния институт за изследване на населението (BiB).

Най-много хора на възраст между 30 и 50 години напускат големите градове заедно с децата си. "Данните говорят, че тенденцията за деурбанизация на цели семейства, която беше започнала да се наблюдава преди пандемията, се е засилила през 2021 г.", казва експертът от института Тамилвай Колова.

Главните причини за "бягството" от градовете са недостигът на домове, високите им цени, както и определени предпочитания на семействата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 1 година

Главна причина - Талибанизация.В Гелзенкирхен е ужас

24

Друг

преди 1 година

Местят се защото големите градове се напълниха с ***! В малките е по спокойно! Друго си е като се обадиш на чобаните в авганистан и кажеш, че живееш в Мюнхен! То на главната в Мюнхен вече немската реч е екзотика!!! Следващата стъпка ще е да емигрират от Германия!

23

муспи

преди 1 година

Конкурс! Може ли някой да обясни защо никой не иска убежище в Изсраил, след като през там минават, но вежливо го заобикалят?

fallback