Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Гръцкото министерство на труда съобщи, че таванът на пенсиите ще бъде увеличен на 4932 евро от 1 януари 2023 г. спрямо сегашните 4608 евро, съобщава в. "Катимерини".

Максималната пенсия се определя от националната пенсия, която ще бъде по-висока с най-малко 7 процента от началото на следващата година.

Според министерството на труда, което все още очаква окончателно решение, увеличението ще засегне 1 682 116 пенсионери (от общо 2,4 милиона пенсионери), независимо от типа пенсия, която получават.

На практика това означава, че 7-процентното увеличение ще повиши националната пенсия до 411 евро през 2023 г. от настоящите 384 евро в момента.

Максималната пенсия се равнява на 12 национални пенсии, така че при увеличаването на националната пенсия таванът също се покачва, отбелязва изданието, цитирано от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

SHEFA

преди 1 година

-БАЧКАЙТЕ ПО 40 ГОДИН ДА ВИ СЕ ПОДИГРАВАТ С 200 ПЕНСИЯ

31

Зеленски я дайте

преди 1 година

Отлична новина за Украйна тези пари могат да се вземат за дарения.

30

Анонимен

преди 1 година

Е па защо да ги не вдигнат като могат. Ще вземат още някой и друг милиард заем, който после от ЕС солидарно ще изплатим заедно със старите им заеми чрез инфлация. Заемите им досега са над 200 процента от брутния им вътрешен продукт

fallback