Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Хиляди протестираха в Берлин срещу високите цени на енергията и поскъпването на живота. Общо три протеста се състояха в германската столица, като най-големият беше пред сградата на парламента, където се стекоха повече от 10 хиляди души.

Те призоваха властите да предприемат спешни мерки, предаде БНТ.

На този фон в провинция Долна Саксония се провеждат избори за местен парламент. Право на глас имат над 6 милиона избиратели.

Вотът се смята за тест на канцлера Олаф Шолц, чието правителство е изправено пред заплахата от рецесия в Германия следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

149

Анонимен

преди 1 година

Егоистичната и мислеща само за личния си дир.нк европка...Скача, защитава солидарно загубените си придобивки ,само когато нещо и опре някъде .Натовски държави,нямащи "щастието" да са съседи на рашка,оядени и изплашени.Що да помогнат на малка ,героична Украйна,която изнася урок по доблест и смелост.Радвам се,че живея на Балканите.В Лисабон съм,но броя дните да се прибера!

148

Анонимен

преди 1 година

Даааа, явно и там са виновни правителството на Петков ! Ама как ви прекара Бацето ,пак да го върнете на власт! Не спря да обикаля и да ви промива мозъците , че уж Кирчо бил фалирал държавата! А сега пак Кирчо ще е виновен , че не иска да му подкрепи пък неговото правителство! Сериозно хора , *** народ сме! Не мислим , а после все някой друг ни е виновен!

147

Анонимен

преди 1 година

Германски проблеми, ние се имаме всичко.

fallback