Снимка: БГНЕС
fallback

Италианското министерство на екологичния преход издаде нов указ за отопление през зимата, съобразен с плана за намаляване потреблението на природен газ. Той предвижда по-кратък зимен период за отопление и по-ниски температури в сградите, предаде "Ройтерс".

Пусковият период на отоплителните инсталации се намалява с един час на ден, а експлоатационният срок на предстоящия зимен сезон се съкращава с 15 дни - началната дата се отлага с 8 дни, крайната се изтегля със 7 напред. Датите варират между 8 ноември и 7 април.

Oще по темата
При тежки климатични условия общинските власти могат да разрешат включването на отоплението и извън определения период.

Схемата не се отнася за болниците, детските градини и ясли, плувните басейни и сауни, както и сгради, използвани за промишлени, занаятчийски и сходни дейности.

Температурите на въздуха за промишлените сгради се намаляват на 17 градуса, а за всички останали на 19 градуса включително и частните жилища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

ЕССР

преди 1 година

Отменяме зимата със закон! В противен случай ще санкционираме Путин!

12

ПорЦелан

преди 1 година

А бе нали бяха осигурили алтернативни източници в Италия? К'во стана сега?

11

Анонимен

преди 1 година

19 градуса е температура за производства с ниска физическа активност. Поне така учехме едно време в МЕИ. За хора, занимаващи се с умствена дейност нормативът беше между 21 и 23 градуса. Ясно къде ни слагат

fallback