Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Германия и Испания подновиха общата идея за енергийно трасе през Пиринеите, съобщи РТЛ.

Това стана при провеждането на междуправителствен диалог. Ръководителят на германското правителство Олаф Шолц оглави германската делегация.

Oще по темата
Той проведе разговори с испанския премиер Пердо Санчес. Идеята е новият газопровод да тръгва от Испания, като минавайки през Пиринеите да гарантира доставки за Франция.

Работата в Испания вече е започнала. Тя беше прекратена преди пет години.

Тогава трасето беше обявено за икономически неизгодно. Със спирането на руските доставки неговото реализиране вече е реалистично.

Франция се противопоставя на идеята, като настоява, че има съществуващи варианти, които не са достатъчно използвани, но е отворена да чуе основанията на своите партньори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 година

Трасето от Испания до Германия ама Франция не била съгласна е от де ще мине тогава

10

Kirkorcho

преди 1 година

До 8. Ми арабите не харесват демократите и външната политика която водят, а пък байдън още по малко и си имат основателни причини и чакат републиканците да се върнат на власт.

9

Анонимен

преди 1 година

А сега вижте на картата къде са Испания, Франция, Германия и на кое казват Пиринеите. Вижте хубаво карикатурите от снимката и си начертайте "трасето". Поредната подигравка публикувана в Днеса уж от РТЛ-то. Някой си росен работил.

fallback