Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Европейският парламент днес прие резолюция за Унгария, съобщи БТА.

Обявява се, че страната вече не може да се възприема като пълна демокрация, след като унгарското правителство постоянно игнорира европейските идеали.

Обяснява се, че пасивността на ЕС е довела до появата хибриден режим на изборна автокрация.

Oще по темата
Тоест в страната се свикват избори, но не се зачитат демократичните стандарти.

ЕП стартира процедурата по член седми от договора за присъединяване преди четири години. Посочва се, че неща като демокрацията и основните права в страната са в отстъпление през последните години.

Призовава се да бъдат използвани всички варианти за действие, включително и правилата за обвързване на правното върховенство с европейските средства. Обяснява се и липсата на права в отделни сфери.

Очакват се решения по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Анонимен

преди 1 година

85, само да попитам, имената на хората с малки букви ли се пишат? Явно си много Ентелегентен, та чак и съвети кой е европеец даваш. Продължавай в същият дух. С хора като теб няма нужда да правим самореклама!

83

ЬЬЬ

преди 1 година

След сърбия извън ЕС, унгария с орбан е някак си прикрит руски сателит във и рушител на ЕС. Европейските правила са за всички държави членки, несъгласните като орбан могат да последват Британското кралство,но дали това се иска от унгарците. Единственият начин е да проведат референдум и да си изяснят позицията,защото така обслужват рушия и пууутин.

82

накратко

преди 1 година

Който не слуша не е демократ!

fallback