Снимка: архив, БГНЕС

Съд в Германия постанови днес присъда доживотен затвор на мъж, признат за виновен за предумишлено убийство, извършено след спор заради носенето на предпазни маски, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Още по темата
Убийството в град Идар-Оберщайн на 18 септември миналата година потресе Германия.

50-годишният германски гражданин беше признат за виновен, че е застрелял служител на местна бензиностанция.

Според властите обвиняемият, който искал да си купи бира от бензиностанцията, казал на органите на реда, че се ядосал, след като 20-годишният служител отказал да го обслужи понеже не носел маска. По онова време в Германия имаше изискване за носене на маски в магазините като мярка за борба с коронавируса.

Полицията каза, че заподозреният си е тръгнал от бензиностанцията след спора, но половин час по-късно се е върнал и е застрелял служителя в главата.

Първоначално извършителят е избягал от мястото, но после се е предал на властите, след като е започнало мащабно издирване.

Присъдата срещу него беше постановена от съд в Бад Кройцнах. Мъжът също така беше признат за виновен в незаконно притежание на оръжие.
/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 4 месеца

То проcтотията ходи по зомбираните против маски и ваксини. Резултатът - доживотен затвор за зомбирания и един младеж е мъpтъв.

19

Сократис

преди 4 месеца

Под един или друг вид-поредната жертва на ковидпростотията!

18

Анонимен

преди 4 месеца

'извършителят вади пистолет и го застрелва право в главата' --- и така трябва!