Снимка: БГНЕС
fallback

Турският президент Ердоган заяви, че Европа жъне това, което си е посяла по отношение на енергийната криза.

След като Русия спря за неопределено време газопровода "Северен поток 1", опасенията за тежка зима в Европа се засилиха още повече. Това доведе и до рязък скок на цените на газа, които се повишиха с 26 процента. Турският държавен глава коментира, че Владимир Путин използва всички начини и оръжия, за да отвърне на западните санкции.

„Европа всъщност жъне това, което си е посяла. След отношението към Путин, всички предприети санкции, той използва всички начини, всичките си оръжия и най-важното - енергийните източници. За жалост, ние не искаме тази ситуация да се развива в Европа, но мисля, че тази зима Европа ще изпита изключителни трудности. Ние нямаме този проблем”, заяви държавният глава на Турция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Христо Христов

преди 1 година

До 26Ми спирай ги де, защо не ги спреш веднага? Или си една нищонезначеща клавиатурна ми'шка дето си чеше езека без да знае какво изобщо казва?!

26

Анонимен

преди 1 година

Ми кат' нямат проблем, да спрем износа на ток за Турция и да въведем пълен физически контрол на турсски ТИР-ове на Капитан Андреево та да им създадем малко:)

25

Муахаха

преди 1 година

Нямат този проблем, от 1 септември газа с 50% скок в турция и една камара фабрики се чудят временно ли да затворят или за винаги!!! Тоя изпаткал дъртак така и не разбра, че без Европа, в турция още щяха да произвеждат само килими и баклава!Какво ще ги прави милионите гастербайтери като се изсипят безработни при роднините си в анадола в Европа като станело толкова страшно!Самозабравили се комплексирани диктатори са тоя и ***!!!

fallback