Снимка: БГНЕС
fallback

До момента България не е задействала механизма на ЕС за гражданска защита. Това заяви говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпрос, предаде БТА.

"Научихме за трудната обстановка в България, възникнала след наводненията", отбеляза говорителят. По неговите думи ЕК е във връзка с властите в нашата страна, за да се прецени дали е необходима помощ.

Oще по темата
Европейският механизъм за гражданска защита може да осигури подкрепа при издирване и спасяване; при изпращане на лекари, лекарства и здравно оборудване; при пречистване на водата; за предоставяне на средства за временен подслон. Механизмът съгласува действията в отговор на природни и причинени от човека бедствия на равнище ЕС, и в него участват също Исландия, Норвегия, Сърбия, Северна Македония, Черна гора и Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Кочо

преди 1 година

Сечете дървета, мятайте си *** у деретата и чекайте Европата да ви опрай, докато природата дето я прецаквате не ви си го върне тъпкано, че и препълнено !

8

Анонимен

преди 1 година

ако беще за украинците,през 2 часа щяха да призовават за помощ по телевизиите,няма ли хотел на пълен пансион за нашите българи,за укрите продължава да ги храним и да спят без пари и без да работят

7

Анонимен

преди 1 година

Дайте му няколко месеца на Гълъбето да се ориентира, то едва днеска се накуми и сколаса да благоволи да си откъсне от премиерското време да прелети за миг пред камерите в изтритите от картата села. Докато кажеш "я! Гълъб!" и то отлетяло. То пък и изборите ще минат и трябва и него да го разследват за действия и бездействие барабар със Сандов, Киро, областния, шефчеата на басейнова дирекция и горскиото.

fallback