Снимка: БГНЕС
fallback

УНИЦЕФ предостави на Украйна 100 000 дози ваксина "Янсен" срещу Covid-19 (Jcovden) в рамките на международната инициатива COVAX, предаде "Интерфакс".

Според прессъобщение, публикувано от Министерството на здравеопазването на Украйна, ваксината е разпределена и доставена в 21 области на Украйна и град Киев.

По-специално Днепропетровска област е получила 10 000 дози, Харковска област - 6 000, Черновицка област - 5 000, Киевска и Лвовска области - по 4 000.

Oще по темата
Доставката на ваксината на "Янсен" (Jcovden) беше организирана с финансовата помощ на Обединеното кралство.

Министерството припомня, че от началото на пълномащабното нахлуване на Русия Украйна получава безплатно само ваксини Covid-19 в рамките на инициативата COVAX, която се координира от Глобалния алианс за ваксини и имунизации (GAVI), Световната здравна организация и Коалицията за иновации в областта на готовността за епидемии (CEPI), а УНИЦЕФ си сътрудничи с производителите и партньорите за закупуване и доставка на ваксини Covid-19.

Доставките по инициативата COVAX продължават, съобщиха от министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 1 година

Всъщност януари 2022 когато ние бяхме ваксинирани 28%, украинците бяха 37% . Абе всички са по-умни от вас, не го ли разбрахте! Целият свят ви се присмива.

8

Анонимен

преди 1 година

Абе че хохлите не са от най-умните ясно... ама чак толкова зле, че да се сиропират доброволно не са хахахах

7

Няма милост, ей!

преди 1 година

Не стига, че ги обстрелват руснаците, ами сега ще ги морят и с "ваксини"!

fallback