Снимка: БГНЕС
fallback

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е приятно изненадан, от това, че от дълго време за пръв път са „на една вълна“, по отношение на предложения от опозицията референдум, и че в посока на въпроса, който Пендаровски формулира, е разсъждавал и той, но също така очаква президентът да призове и другите политически партии в Република Северна Македония „да излязат на референдум“.

Oще по темата

Коментарът на Мицкоски идва, след като Стево Пендаровски  предложи   въпроса за евентуалния референдум да бъде:  "Искате ли да влезете в ЕС при тези условия?", като каза на опозицията, че трябва да излезе с честна формулировка на въпроса, а на другите партии, че в такъв случай не трябва да бойкотират евентуалния референдум.

От Кавадарци Мицкоски коментира, че референдумът е най-висшият акт на демокрация в една държава и чрез него „гражданите трябва да решат дали искат да имат европейско бъдеще като асимилирани, българизирани и под диктат, или, когато има възможност за това, като горд и достоен народ“, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Сашко МакитУУ

преди 1 година

Мицкоски: Хората да решат дали искат бъдеще като българизирани Другата възможност била да са горд и достоен АЛБАНИЗИРАН ИЛИ СЪРБИИЗИРАН народ .

30

Анонимен

преди 1 година

Днес РСМ са пратили танкове т72 към Украйна.

29

Анонимен

преди 1 година

я бе си гледаите картината че немате управление в бг мислите за макетата вие бг сте едни крадливи ке.ле ..... и продажни ***

fallback