Снимка: БГНЕС

От началото на пълномащабното руско нахлуване окупаторите са нанесли над 17 300 удара по граждански обекти в Украйна, а малко повече от 300 удара са нанесени по военни цели. Това твърди първият заместник-министър на вътрешните работи Евгений Енин, който изнесе доклада в ефира на украинските телевизионни канали, съобщи кореспондент на "Укринформ".

"Напоследък наблюдаваме целенасочени удари по граждански обекти. Специално попитах за обобщен доклад за това колко руски ракети са поразили военни обекти и колко са ангажирали граждански такива. За сравнение: от началото на широкомащабната агресия досега са нанесени 17 314 удара по граждански обекти и малко повече от 300 попадения по военни обекти", информира източникът.

Енин изразява убеждението си, че по този начин се сражават само онези, които възнамеряват да "унищожат украинците", като отбелязва, че кръвта на украинските цивилни е на ръцете на руските военни.

Още по темата
Говорейки за последния удар във Виница, първият заместник-министър уточни, че 12 разследващи и оперативни групи на Националната полиция, както и представители на разследващите звена на Службата за сигурност СБУ, са се струпали за съвместна работа на мястото на инцидента.

Отделно от това той отбеляза, че органите на реда продължават внимателно да следят всички факти за евентуално подпомагане на врага от страна на местното население. "Не съм готов да предложа каквато и да е информация за задържането на евентуалните извършители на този терористичен акт във Виница. В тази насока работят както разследващите органи, така и органите за сигурност. Веднага щом следствената тайна позволи, съответната информация ще бъде оповестена", обясни Енин.

Както беше съобщено, на 14 юли руснаците удариха центъра на Виница с крилати ракети "Калибр". По последни данни при нападението са загинали 23 души, включително три деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase