Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Голям протест се провежда в Унгария, съобщи РТЛ.

Парламентът обсъжда предложение на премиера Виктор Орбан.

Oще по темата
Предвижда се повишението на данъците за голям брой малки фирми.

Това доведе до недоволство в страната. Около хиляда души се събраха на мост в центъра на Будапеща, спирайки движението в двете страни на града.

Виктор Орбан се радва на голяма популярност в страната. През тази седмица обаче той е изправен пред трудни решения.

Курсът на местната валута спада, а страната може да загуби европейски средства, заради противоречия с правителството. Това доведе до затягане на правилата за опростения данъчен режим, който е много популярен сред малките предприятия.

Новите правила трябва да донесат допълнителни средства, които да гарантират стабилност в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Русский русофоб

преди 1 година

Витя Орбан е същият фашист като ***, надява се да вземе от него парче Украйна и излаз на море, но ще получи само уши от умряло магаре. И ако тази корумпирана шесторка вие, че санкциите не са подействали и трябва да се вдигнат възможно най-скоро - Напротив, санкциите работят чудесно! Изненадваща е само реакцията на унгарския народ - те протестираха не заради фашизма на лидера си, а защото той вдигна данъците! Но това е добре, може би ще си спомнят унгарския бунт от 1956 г.

25

Орбанист

преди 1 година

Много голям евроатлантически страх има от Орбан - направо им треперят гащите от него! Не могат да го подчинят със страх, нито да го купят с пари или да го прикоткат с фалшиви "ценности" - точно затова е толкова мразен от простите и елементарни чиновници в Брюксел! Човекът, който направи малка Унгария фактор в европейската политика и зададе един модел, съвсем различен от "демократичните" и празни като балон клишета на Брюксел-Вашингтон!

24

Така мисля

преди 1 година

Започнаха проблемите,като има собствено мнение.

fallback