Снимка: БГНЕС
fallback

 "Френското предложение съдържа голяма част от българските изисквания, но можеше да бъде по-успешно, ако нашите политици имаха много по-голямо внимание към този процес. Ако дипломатите на Външно президентство разчитаха не само на президентската институция и не пилееха време и енергия в опити да вкарат в разнопосочната политика на министър-председателя в някакви рамки". Такъв бе коментарът на президентът Румен Радев на авиобазата Граф Игнатиево.

Oще по темата

Държавният глава е там за да отбележи 110-ата годишнина от първия боен полет на българската бойна авиация.

"Отдавна настоявам македонските българи да бъдат вписани в Конституция. Парадоксално беше, че за това беше по-лесно да се убедят френския президент и европейските лидери, отколкото българското председателство. Що се отнася до гаранцията. Дипломатите в МВнР се опитваха да вкарат разнопосочната политика на премиера в приемливи рамки", коментира президентът.

Радев коментира и интервюто на премиера пред Гардиън и го нарече "много показателно". "Премиерът призна, че България изнася оръжие за Украйна. В желанието си да уцели мен, той простреля госпожа Нинова, която оглавява комисията, която издава разрешителни за това оръжие."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

285

АЗОВ

преди 1 година

Противе гоблин с крива деформирана глава назначен от престъпният Корне Марш в затвора псебезродно комунистическо ще дойде ден и правителство което ще ти потърси сметка и ще те изправи до стената мръсенселяк.

284

Анонимен

преди 1 година

Леле боже ти си президента бе. Защо ще си клеветиш премиера за нещо дето може да ни вкара във война. Ако има нещо си се разберете помежду си. Първо, че не е факт. Изкарва се оръжие до трети страни дето дават на Украйна. Това е. Схемата е ясна. И трябва да се държи на нея. Това не е снижаване. Това е умно. Американците не се бият. Те дават оръжие и са ок щото са далече. Ние сме близо и не продаваме. Само за да е на власт алчен президент и премиер. Не ми пука за вас двамата.

283

Анонимен

преди 1 година

А защо да не продаваме оръжия ?. ВМЗ работа на макс, хората взимат заплати, България печели. Обратния вариант, ВМЗ не работи, хиляди хора на улицата, някой друг продава оръжия на Украйна и България губи. Нещо не ги разбирам тия "защитници" на интересите ни, дето искат да закопаят българския оръжеен сектор.

fallback