Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Надявам се да намерим решение за българската позиция за Северна Македония.

Oще по темата
Това обяви държавният глава на Сърбия Александър Вучич, съобщи Данас.

Днес Вучич присъства на срещата на върха на ЕС. Основна тема ще е старта на преговорите със страните от Западните Балкани.

"Надявам се да се намери решение за българската позиция, но не съм сигурен. Говорим с македонския премиер и не мога да кажа, че е доволен", коментира Вучичи.

Той говори и за това дали е приемливо двустранни въпроси да са част от преговорите за присъединяване. Вучич каза, че подобно нещо става и със Сърбия.

ЕС настоява страната да се разбере с Косово, преди да напредне в преговорите. Той коментира, че неговата страна не очаква нищо от македонското правителство.

Очакванията на Сърбия е те да съжителстват като братски народи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 1 година

вучич от 100 години без нито една битка спечелижте незаконно ч,жди територии с тая позиция на два стола това не вечно ще се свието до кралсто рашка, и на вас династиите ви са омешани с българските или това го метете от учебниците

33

Анонимен

преди 1 година

Каква е тая магарешка мутра?!?

32

Диана

преди 1 година

Решение винаги има - върнете истината на македонците и върнете откраднатата от нас РСМ на българите! Докато не стъпите на Земята, няма да разберете това - мъглите на болните ви фантазии не дават ясна представа за състоянието на нещата..Не си мислете, че ние днес сме болни да си навлечем съвременниците си от РСМ, които сте превърнали в българомразци /по метода на турците, които крадяли български деца и ги превръщали в такива българомразци, че те ставали най-жестоката за българите турска войска

fallback