Снимка: БГНЕС
fallback

Пандемията в следствие на коронавируса и украинската криза само ускориха началото на кризата и недостига на стоки, който назрява от много години в Германия. „Основните причини за настоящата глобална рецесия са застаряването на населението, липсата на ресурси, както и процесът на деглобализация“, пише германското издание Die Welt.

Настъпи краят на ерата на евтиното производство. Така през последните 30 години светът се намираше в благоприятна ситуация за индустрията: броят на трудоспособните хора беше достатъчен, ресурсите и енергията бяха евтини, а мощен тласък на икономическото развитие даде либерализацията на търговията, падането на „желязната завеса“ и интеграцията на Китай в световната икономика. Сега обаче това е към своя край, предаде Fakti.bg.

Западните държави наложиха санкции срещу Москва след началото на специална операция за демилитаризация и денацификация на Украйна. Ограничителните мерки засегнаха основно банковия сектор и сферата на високотехнологичните продукти. Някои страни замразиха активите на руските банки. Много компании обявиха спиране на дейността си в страната.

Тези ограничителни мерки обаче удариха тези, които ги наложиха – САЩ и Европа. Те се сблъскаха с безпрецедентно увеличение на цените на горивата и храните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 1 година

Криза в Германия? Последния път катъо бях до супермаркета беше претъпкано с стоки, на нормнални цени. Путин пак пише статии

62

Анонимен

преди 1 година

До ЙосарянМНОГО СИ ПРАВ.....*** СЕ БИЙ ЗА РУСНАЦИТЕ ЧЕ ДА СВЪРШИ ТАЗИ ВОЙНА ПО СКОРО

61

Анонимен

преди 1 година

До До 8А НИЕ СМЕ СВОБОДНИ КАТО ПТИЧКИ ............

fallback