Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Надявам се Северна Македония и Алнбания да започнат преговори с ЕС още сега.

Oще по темата
Това обяви европейският представител по разширяването Оливер Варехеи, цитиран от БНР.

Дипломатът се надява, че става въпрос за дни, а не за години.  Той обясни, че желанието му е да не се удължава чакането, заради вътрешнополитически причини в България.

"Мисля, че в българската страна има пълен застой по темата, което не ме прави щастлив. Аз прекарах всеки вторник от седмицата там, за да се опитам да договоря решение", обяви Вархеи.

Очаква се Франция да направи своето предложение за споразумение. Вархеи обяви, че не е запознат с подробности по темата.

Дипломатът се надява, че има вариант преговорите да започнат скоро. Това трябва да стане ясно през следващите седмици.

България и Северна Македония продължават с преговорите, за да намерят вариант за договаряне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Нещата се решават с

преди 1 година

преговори,компромиси,до постигането на взаимно приемливо решение.Този службаш казва,че в българската страна има застой по темата.А казва ли какъв напредък е постигнала севмакедонската страна?Няма как да каже,защото няма какво да каже. Но показва двойствената политика на ЕС,чийто изпълнител е.

27

Анонимен

преди 1 година

Какво очакваш?Нали от теб зависи.Много странен човек.Ако иска Македония в ЕС,може веднага да го постигне.

26

Анонимен

преди 1 година

България е нереформирана и това е видимо за Европа и всички мислещи Българи.Какъв си ти да даваш критики към Македония без да си запознат изобщо с тях.Заеми се с реформите в България първо и след това почвай с останалите държави. България излезна най-шовинистичната нация в Европа,а обвиняваме че други държави били такива.Македоците са Македонци с историятат ти и без нея.Инне са такива от 1944 година,а поне 1,5 века назад,когато и Българите стават Българи.Едновременоо

fallback